18:15

Rinns AIK

Referat: Bäckalunds IF - Rinns AIK 2-1

Bäckalunds IF - Rinns AIK 2-1 (0-0)

Vi gick på ännu en mina ikväll och nu är det tungt! Vår oförmåga att göra mål blev ännu en gång det som avgjorde matchen!

Det var ett stukat Rinns AIK som åkte till Granevi och måste vinna matchen mot Bäckalunds IF. Både självförtroende och några återbud gjorde att känslan i truppen kunde ha varit bättre än vad den för stunden var.

Vi saknade fyra ordinarie spelare i kvällens startelva, vi startade med Lilläng, Kevin, Pihlström, Skoog och Sonny. Alexander, Carl, Hedström, och Nils. Robin och Arvid.

Inför matchen pratade vi om vikten att spela enkelt och komma in i matchen så vi inte fick något skitmål bakåt som det hänt ett flertal gånger nu. Killarna tog till sig detta och vi startade piggt, innan vi kommit till 2:a minuten så hade vi testat skjuta mot mål genom Hedström. Vi började med att försöka rulla boll och framförallt ha fart på den.

Men sakteligen så gick vi ner i våra motståndares tempo och vi slutade rulla boll, istället blev det lite av långbollar på ”Bengt” så att säga, och hemmalaget är duktiga i luftrummet och hade inga större problem att hålla rent framför sitt mål. Istället så var det hemmalaget som mer eller mindre började rulla ut oss och vi som tvingades att springa efter boll.

I den 16:e minuten gjorde Lilläng en fin räddning på en frispark. Mellan den 18:e och den 25:e minuten tillbringar vi en hel del tid på offensiv planhalva, vi gör några hyfsade avsluts försök men är inte riktigt nära att göra mål. I den 26:e minuten åkte vi på en snabb omställning och Pihlström tvingades dra ner en motståndare i straffområdet, korrekt dömd ska sägas. Lilläng gör en fin räddning och räddar oss.

Runt den 30:e minuten har vi en fin anfalls försök, där våra innermittfältare samarbetar genom att Carl hittar fram till Hedström på väg in i ett bra läge så föll Hedström. I den 35:e minuten höll den notoriska målskytten i hemmalaget Stefan Larsson på att göra 1-0 genom att ta sig fram längs kortlinjen, men ännu en gång så räddade Lilläng oss.

Vi tog över lite sista tio i första halvlek men först i den 44:e där ett samarbete mellan Alexander och Nils resulterade i ett perfekt inlägg mot det bortre stolpen där Arvid fanns men avslutet gick över. 0-0 i halvtid kändes helt rättvist.

Under halvtid pratade vi om att försöka få upp farten, för varje gång vi gjorde det så fick hemmalaget problem. Vi började andra halvleken med samma manskap.

Tyvärr så gav vi bort ett mål till hemmalaget mer eller mindre efter avspark. Vi står och slår bollen till varandra och resten av laget tittar på och står stilla utan att ge passningsalternativ, Stefan Larsson är en måltjuv och han satte press och lyckades bryta till slut och kunde enkelt rulla bollen in i ett tomt mål. Surt sa räven!

Killarna i grönt rycker upp sig ordentligt och reagerade på detta mål på bästa sättet! Bara två minuter senare är vi nära att tvinga hemmalaget till ett självmål men bollen gick tätt över ribban till hörna. På efterföljande hörna hamnar bollen till slut hos Hedström som testade med ett skott, bollen hamnade hos Nils men bollen går tätt utanför bortre stolpen.

I den 50:e minuten hittade Arvid fram till Robin, som hinner först på bollen men hinner bara få foten på bollen, den gick förbi målvakten men tyvärr även denna smet förbi på fel sida av stolpen. Nu hade vi på ca 3 minuter skapat tre riktigt bra kvitteringschanser. I den 54:e minuten så var det Alexander som avslutade men målvakten kunde rädda till hörna. På den efterföljande hörnan så är Robin nära att få in den direkt i mål, men målvakten lyckades få en hand på bollen, på returen är vi nära både en och två gånger att få in bolluslingen men hemmalaget lyckades återigen överleva.

Matchen hårdnade till något och bägge lagen gjorde inte livet lätt för domaren. Vi går upp med mer och mer folk vilket innebar att vi lämnade några luckor till hemmalaget, Stefan Larsson var nära att sätta tvåan runt den 57:e minuten men han nickade strax utanför. Vi fortsatte att mala på och tryckte ner hemmalaget ordentligt, nu hade vi en period där dom där riktiga heta målchanserna uteblev, men killarna ska ha en eloge för dom slutade aldrig att tro på möjligheten att vända resultatet.

Hemmalaget backade ner mer och mer och till slut orkade dom inte stå emot, tror att det var ännu en hörna i den 79:e minuten som Carl nickar neråt till en fristående Robin som tryckte in bollen mellan målvakten och en-två försvarare, 1-1 var så rättvist det kunde bli! Nu hade vi 11 minuter samt en del tilläggstid pga maskning.

1-1 för oss var lika med förlust, mer eller mindre i alla fall. Så vi gick för att vinna matchen och känslan var att det var fullt möjligt, det kändes som att hemmalaget började ta slut. Men sanningen är den att vi nog aldrig var nära tvåan, utan hemmalaget fick en gyllene möjlighet i den 85:e minuten när vi återigen tappade bollen på en förbjuden plats och vore det inte för Lillängs två parader hade hemmalaget tagit ledningen. Detta gav hemmalaget tron tillbaka, som dom tappat efter 1-1 målet. Och på första tilläggsminuten så gjorde Stefan Larsson 2-1 efter en snygg vändning och avslutet blev perfekt placerad i det bortre stolpen, 2-1 var ett faktum och ridån ner för oss!